Mail med mere

Nu er mail igen oppe at vende, dels fordi Jubii efter mange år med et godt rygte er blevet solgt til norske Fjordmail, der tilsyneladende gør deres bedste for at optimere forretningsdelen. Og dels fordi det altid er væsentligt at du kan kommunikere sikkert og uden gener.

Der er et utal af forskellige måder at løse opgaven.

Apple, Google og Microsoft har deres egne løsninger, iCloud mail, Gmail og hotmail/outlook. De er gratis og der er reklamer, sommetider rigeligt personrettede.

Godmail (420/år) og Jubiimail (596/år) er eksempler på tjenester, der giver dig en mailadresse mod betaling.

Derudover er der mulighed for selv at leje sig ind på et mailhotel, med eget eller delt domæne. Enten en form af et decideret maihotel (priser fra ca 100 kr år, afhængigt af, hvor mange mails du har liggende). Eller som plads på et webhotel – kan fås ned til 5kr/md.

Læg mærke til, om prisen er en intropris, som  hæves “til det dobbelte eller mere” efter 3 måneder eller et år.

Domæner kan købes hos registrarer; jeg plejer at bruge gratisdns til såvel danske som udenlandske domæner. Et domæne koster fra 100 i oprettelse og et beløb pr år, pt ca 60 kr for danske domæner.

Hvis du vælger at leje dig ind på et webhotel eller have din egen mailserver, bør du have sikkerhed med i betragtning. Mange webhoteller har automatisk opsætning af DMARC, som er en standard for mailsikkerhed, som også virksomheder og det offentlige bruger. Du kan læse mere om DMARC her (teknisk) eller her (pixi)

Du bør lave en rutine til backup af dine mails. De store udbydere har styr på det, mens små udbydere har det med at gå på r…. eller få tekniske defekter, Hellere sikker end ked….

Hvis du har eget domæne, åbner dette også for mulighed for at lave egen hjemmeside.